Achterhoekse_Limonello_Beeld_19

Famiglia!

Italiaans temperament, Achterhoekse nuchterheid

Achterhoekse Limoncello bestaat sinds Koningsdag 2021. Op deze nationale feestdag kwam Roel bij Joris proeven van zelfgemaakte limoncello en arancello. Allebei smaakten ze verrukkelijk. Roel en Joris raakten aan de praat. Gevoed door de stralende voorjaarszon waren ze er snel uit. Limoncello handgemaakt in de Achterhoek: Achterhoekse Limoncello!

De handen ineengeslagen liep de hobby van Joris vlot uit de hand. Met Italiaans temperament gingen Joris en Roel meer limoncello en arancello maken. Naar goed Italiaans gebruik hielpen hun families mee. Binnen een mum van tijd waren met Achterhoekse handen honderden flessen Geale Goud en Oerend Oranje gelabeld en gebotteld.

Sindsdien komt uit de Achterhoek de puurste en zachtste limoncello en arancello van misschien wel heel Nederland. Mis de smaak van Geale Goud en Oerend Oranje niet. 

Achterhoekse_Limonello_Beeld_21
Achterhoekse_Limonello_Beeld_20

Esclusivo!

Samen met lokale partners

Achterhoekse Limoncello werkt bij het maken van Geale Goud en Oerend Oranje samen met lokale partners. Maar eerst gaan we zelf aan de slag. Zorvuldig controleren we de onbespoten biologische citroenen en sinaasappels op kwaliteit. Goedgekeurd wassen we ze stuk voor stuk.

Daarna schillen we de citroenen en sinaasappels flinterdun met de hand. Exact afgewogen voegen we de schillen toe aan pure alcohol. Aan synthetische stoffen doen we niet. Na een paar weken zorgen we met een geheim recept van Achterhoeks bronwater voor een pure en zachte smaaksensatie.   

Het sap dat overblijft, brengen we naar IJssalon Macellaio in ’s-Heerenberg. Eigenaar Adriaan Slager tovert het sap om in ambachtelijk Achterhoeks limoncello en arancello ijs. Zo voorkomen we verspilling van de citroenen en sinaasappels. 

De buren van Partycentrum De Dèèl in Loerbeek zijn onze horecapartner van het eerste uur. Eigenaren Marcel en Judith Beekman laten je in hun proeftuin genieten van Geale Goud en Oerend Oranje. Je bestelling afhalen kan ook bij De Dèèl. Van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 uur en 22.00 uur. Wel even je betaalbewijs laten zien.

Achterhoekse Limoncello levert aan gerenommeerde restaurants, bars en slijterijen. We werken graag samen met horeca die staan voor service en kwaliteit. Voeg la dolce vita uut ’t Oosten toe aan je assortiment. Laat je gasten lachen, proosten en genieten.

Hand in hand: kwaliteit en reuring

Joris en Roel, de makers dus van Achterhoekse Limoncello. Joris is de chef van de twee. Hij bewaakt de kwaliteit, hygiëne en veiligheid tijdens het maakproces. Gepassioneerd en vastberaden zorgt hij ervoor dat in elke fles onze herkenbare smaak zit. Daarbij krijgt hij hulp van Roel, die ook met liefde de handen uit de mouwen steekt en schilt. Omdat je alleen zo pas echt smaakvol reuring maakt over Geale Goud en Oerend Oranje.

Achterhoekse_Limonello_Beeld_17

Joris van Londen

Kwaliteitsmaker

Achterhoekse_Limonello_Beeld_18

Roel Tomassen

Reuringmaker

Achterhoekse_Limonello_Beeld_15
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello