Reis

Citroenen Achterhoekse Limoncello gespot op Sicilië

1 juni 2023

Team Achterhoekse Limoncello geniet op Sicilië

Afgelopen voorjaar vlogen Joris, Roel, opa Keup en vader Rob samen naar Sicilië. Om de oorsprong van hun biologische citroenen en sinaasappels met eigen ogen te zien. Dat hadden ze bij de start van Achterhoekse Limoncello wel eens tegen elkaar gezegd te gaan doen, maar de vier hadden niet verwacht dat het in 2023 ook daadwerkelijk zou gebeuren. Het werd niets minder dan een unieke teamtrip!

Genieten van het echte Italiaanse leven

De reis naar Italië was bijzonder. Daar zijn ze het allemaal over eens. Niet alleen omdat opa Keup al 20 jaar niet in een vliegtuig had gezeten. “Het is zo mooi om op Sicilië met z’n vieren te zijn geweest”, zegt Roel. “We hebben allemaal ontzettend genoten. Ondanks de leeftijdsverschillen merk je echt dat we een team zijn. Ik ben daar trots op.” 

“Je leert elkaar op een andere manier kennen”, vult vader Rob aan. “De reis is zeker voor herhaling vatbaar. Sicilië is een prachtig eiland. We hebben een aantal citrusvelden en verschillende steden bezocht. Het echte Italiaanse leven hebben we meegemaakt. Zo lagen we midden in de nacht op bed in een hotel in Palermo en vloog er een helikopter boven ons op zoek naar maffioso. Dat maak je nergens anders mee.” 

De schatkamer van citruskweker Giovanni

Het belangrijkste reisdoel was natuurlijk het bezoek aan Green Valley. De plek waar de geweldige onbespoten citroenen en sinaasappels groeien die de basis vormen van de limoncello Geale Goud en arancello Oerend Oranje. “Het was indrukwekkend om te zien waar onze biologische citrussen vandaan komen”, vertelt opa Keup. “Als je met eigen ogen ziet hoe de bomen daar groeien tegen de bergen en je voelt de Middellandse Zee, poah!” 

Joris voegt toe: “De vulkanische grond op Sicilië is heel vruchtbaar. Dat proef je terug in de producten die daar vandaan komen. Teler Giovanni nam ons mee naar de velden en gaf uitgebreid uitleg. Indrukwekkend om te zien hoe de mensen daar zo hard werken om de citroenen zo mooi mogelijk te leveren.”

“De gastvrijheid en het rustige en eenvoudige manier van leven daar is prachtig”, vervolgt Joris. “Wij zijn natuurlijk altijd bezig met hun producten. Dan is het mooi om te zien hoe de citrussen daar daadwerkelijk groeien. En om de mensen te ontmoeten die ze voor ons plukken. Giovanni is oprecht trots op zijn bedrijf en dat schept een band. Hij waardeerde ons bezoek enorm. Uiteraard hebben wij een aantal flessen van onze likeuren achtergelaten.”

Vol inspiratie nieuwe likeuren maken

De teamtrip naar de laars van Italië smaakt naar meer. “Onze eerste special edition Rossige Rooie was een groot succes”, aldus Roel. Joris: “Wij hebben er bijna 1.500 flessen van verkocht. De bloedsinaasappel likeur komt in 2024 zeker terug. We zijn ook al volop aan het nadenken over nieuwe smaken. Houd onze website, social media en nieuwsbrief dus goed in de gaten!”

Achterhoekse Limoncello nu direct bestellen

Wil je niet wachten tot een nieuwe special edition van Achterhoekse Limoncello? Snappen we! Bestel direct Geale Goud en Oerend Oranje.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello