Service

Vader Rob bezorgt limoncello door de Achterhoek

31 maart 2022

Achterhoekse limoncello thuisbezorgd

Achterhoekse Limoncello staat voor smaak, service en snelheid. In de productiekeet in Loerbeek maken Joris en opa Keup de lekkerste limoncello en arancello. Daarbuiten zorgen Roel en zijn vader Rob voor service en snelheid. Rob doet dat als bezorger van Winterswijk tot aan Didam. En van ’s-Heerenberg tot aan Zutphen. “Ik geniet van toeren door de Achterhoek.” 

“Of ik meteen enthousiast was over Achterhoekse Limoncello?” Aan de keukentafel van de familie Tomassen in Beek herhaalt Rob de eerste vraag die zoon Roel hem stelt voor deze blog. “Ik weet nog goed dat je mams zei: ‘Zou je dit nu wel doen?’ Best een begrijpelijke vraag. Aan de andere kant: het idee klonk super verfrissend.”

 “Je moeder is voorzichtiger dan wij. Ik snapte haar twijfel, maar vond het direct een geweldig initiatief. Het verhaal van Achterhoekse Limoncello is heel simpel, zoals elk goed idee. Ik dacht: dat kan gaan werken. Los daarvan leer je veel van zelfstandig een bedrijf opstarten. Dat kan geen kwaad als je thuis behoorlijk bent verwend. Ik vind het stoer dat Joris en jij een onbekende wereld zijn ingestapt.”

“Laten we eerlijk zijn: Joris heeft twee heerlijke producten gemaakt. De limoncello is niet te zuur en de arancello niet te zoet. De smaken zijn puur en fris. Net als de marketing. De flessen zijn modern, maar wel herkenbaar Achterhoeks. De Achterhoekse vlag staat er subtiel op. Daardoor wijk je af van de standaard, maar spreek je toch de trotse Achterhoeker aan.”

‘Ik ben opgeknapt en dankbaar dat ik onder de mensen kom’

“Vanwege een nierziekte mag ik zelf geen alcohol. Maar natuurlijk heb ik Achterhoekse Limoncello even geproefd voordat ik toehapte als bezorger. Een goede bezorger verschijnt met verstand van zaken bij de klant, hè. Door mijn ziekte heb ik een zware periode achter de rug. Gelukkig ben ik opgeknapt en is alles onder controle. Ik ben dankbaar dat ik mag bezorgen en weer onder de mensen kom.” 

“Dankbaar zijn ook de mensen die de voordeur openen. Bijna iedereen begint spontaan te lachen. Bij sommige Achterhoekers ben ik al meerdere keren geweest. ‘Fijn dat je er weer bent, Rob.’ Ze kennen zelfs mijn naam al. Ik maak ook graag even een klein praatje. Vaak hoor ik dan dat mensen het in de horeca al hebben geproefd. Op vrijdagmiddag wens ik alle klanten een fijn weekend. Aan de mensen zie ik dan dat hun weekend goed is begonnen.” 

‘Mensen zonder kapsones en fratsen passen bij Roel en Joris’

“Ik rijd twee keer per week door de regio: op dinsdag- en vrijdagmiddag. Ook horeca zijn blij mij te zien. Ik vind het zelf het leukst als personeel positief reageert. Neem Brasserie Brût in Zeddam. Aan het ontvangst daar merk ik dat ze Achterhoekse Limoncello echt leuk vinden. Dat vertaalt zich vast door in de verkoop. De jongens in de keuken van Gringo’s houden van plagen: ‘Ben je er alweer met die 'meuk'’. Maar ze sluiten altijd af met een bedankje en glimlach. Dat waardeer ik.”

“Of ik een favoriet adres heb? Voor elke klant rijd ik met liefde, maar soms bouw je meer een band op. Bij Slijterij Peeters in Wehl kom ik altijd graag. Herman is een vriendelijke vent zonder kapsones en fratsen. Dat past goed bij Roel en Joris. Net als Fokke-Gert van de slijterij in Eibergen. Bij de eerste bestelling twijfelde hij nog en heb ik hem gerustgesteld. Niet veel later stond ik opnieuw bij hem op de stoep voor een tweede lading. Dan kijk je elkaar lachend aan.”

“Ik kende de Achterhoek al best goed, maar ontdek toch telkens weer nieuwe plekjes. Bijvoorbeeld als ik via Duitsland richting Aalten, Winterswijk en Groenlo rijd. Ik geniet dan van het coulissenlandschap, de vergezichten en de modderwegen. En van de gemoedelijkheid van de mensen. Die sociale contacten zijn na een nare periode onbetaalbaar voor mij. Het is super leuk om je zoon en zijn compagnon te helpen. Hopelijk bezorg ik nog heel lang Achterhoekse Limoncello.”

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello