Limoncello cocktailrecepten
Ja, zo'n Scroppino cocktail recept smaakt naar meer.
Scroppino extra tip
Scroppino komt oorspronkelijk uit Venetië. Traditioneel wordt deze cocktail vaak geserveerd als tussengerecht tijdens een luxe diner. Gebruik ook eens crushed ice in plaats van sorbetijs.
Een limoncello cocktail met sorbetijs? Jazeker, dat is net zo lekker als het klinkt! Scroppino maak je van limoncello, prosecco en sorbetijs. Serveer uit als tussengerecht óf na het diner. Welk moment je ook kiest, je steelt sowieso de show.
De Scroppino cocktail brengt geschiedenis, smaak en textuur samen. Deze luxe cocktail komt oorspronkelijk uit Venetië. Tijdens bloedhete zomers zochten de Venetianen verkoeling. Die vonden ze in deze verfrissende cocktail die een harmonieuze mix is van sorbetijs, limoncello, prosecco en citroen.
Wat Scroppino bijzonder maakt, is de verrassende textuur. Deze cocktail is licht schuimig en zijdezacht. Dat in combi met de smaakexplosie van citroen en krachtige limoncello, zorgt voor een spannende cocktail die je nog lang blijft herinneren.
Scroppino is niet alleen een drankje, het is een heuse ervaring! Deze cocktail wordt geserveerd als verfrissend drankje tussen gangen door in chique restaurants, maar ook als verrassend dessert na een heerlijke maaltijd.
Lang niet iedereen weet dat je Scroppino eenvoudig zelf maakt. Meng vers sorbetijs met limoncello en voeg prosecco toe. Roer voorzichtig tot het mengsel licht schuimig wordt. Schenk de cocktail in elegante glazen en geniet van de luxueuze smaken.
Smaakt de Scroppino cocktail naar meer? Geen probleem, Achterhoekse Limoncello zit barstensvol lekkere cocktailrecepten. Klik op de links en ontdek nog veel meer recepten voor cocktails:
Ja, zo'n Scroppino cocktail recept smaakt naar meer.
Arancello is onze sinaasappellikeur. Daarmee maak je verrassend lekkere cocktailrecepten.
Bloedsinaasappel cocktails zijn bloedmooi en super lekker! Wil je genieten van zo'n drankje?