Scroppino
cocktail

Ultieme balans tussen cocktail en sorbet

Scroppino extra tip
Scroppino komt oorspronkelijk uit Venetië. Traditioneel wordt deze cocktail vaak geserveerd als tussengerecht tijdens een luxe diner. Gebruik ook eens crushed ice in plaats van sorbetijs. 

Video Scroppino recept

Een limoncello cocktail met sorbetijs? Jazeker, dat is net zo lekker als het klinkt! Scroppino maak je van limoncello, prosecco en sorbetijs. Serveer uit als tussengerecht óf na het diner. Welk moment je ook kiest, je steelt sowieso de show.

Scroppino cocktail achterhoekse limoncello

Recept Scroppino 

Ingrediënten Scroppino

  • 30 ml limoncello Geale Goud
  • 60 ml prosecco
  • 3 bolletjes sorbetijs
  • Halve citroen

Bereiding Scroppino

  • Doe 3 bolletjes sorbetijs in de blender
  • Pers een halve citroen en voeg het sap toe
  • Giet de prosecco en limoncello erbij
  • Even goed mixen in de blender
  • Giet uit in een champagne flûte
  • Garneer met een citroenschil

Scroppino cocktail: drankje of dessert?

De klasse van sorbetijs, limoncello, prosecco en citroen

De Scroppino cocktail brengt geschiedenis, smaak en textuur samen. Deze luxe cocktail komt oorspronkelijk uit Venetië. Tijdens bloedhete zomers zochten de Venetianen verkoeling. Die vonden ze in deze verfrissende cocktail die een harmonieuze mix is van sorbetijs, limoncello, prosecco en citroen. 

Wat Scroppino bijzonder maakt, is de verrassende textuur. Deze cocktail is licht schuimig en zijdezacht. Dat in combi met de smaakexplosie van citroen en krachtige limoncello, zorgt voor een spannende cocktail die je nog lang blijft herinneren.

Scroppino is niet alleen een drankje, het is een heuse ervaring! Deze cocktail wordt geserveerd als verfrissend drankje tussen gangen door in chique restaurants, maar ook als verrassend dessert na een heerlijke maaltijd. 

Lang niet iedereen weet dat je Scroppino eenvoudig zelf maakt. Meng vers sorbetijs met limoncello en voeg prosecco toe. Roer voorzichtig tot het mengsel licht schuimig wordt. Schenk de cocktail in elegante glazen en geniet van de luxueuze smaken.

Cocktail recepten voor limoncello, arancello en bloedarancello

Meer cocktailrecepten

Smaakt de Scroppino cocktail naar meer? Geen probleem, Achterhoekse Limoncello zit barstensvol lekkere cocktailrecepten. Klik op de links en ontdek nog veel meer recepten voor cocktails:

Bestel vandaag nog Achterhoekse Limoncello

Van Aalten tot Zutphen en van 's-Heerenberg tot Winterswijk. In heel de Achterhoek vind je ons.

Benieuwd waar we bij jou om de hoek staan? Bekijk onze verkooplocaties en zie waar je Achterhoekse Limoncello kan proeven en kopen.

Of bestel eenvoudig in onze webshop: