Limoncello
Spritz

Proef de zomer in je cocktailglas

Limoncello Spritz extra tip
Met elke mousserende wijn kun je Limoncello Spritz maken. Champagne en cava zijn ook geschikt. Maar zeg dit niet tegen Italianen, hè.

Video Limonsecco Spritz recept

Zin in zomerse verfrissing? Zeg dan hallo tegen deze Limoncello Spritz! Met deze ongekend populaire limoncello cocktail haal je de zomer in huis. Geniet van een friszure Zuid-Italiaanse smaak en een sprankelende kleur in je glas.

Limoncello Spritz achterhoekse limoncello

Recept Limoncello Spritz

Ingrediënten Limoncello Spritz

  • 60 ml limoncello Geale Goud
  • 90 ml prosecco
  • 30 ml bruiswater
  • IJsblokjes
  • Schijfje citroen

Bereiding Limoncello Spritz

  • Doe ijs in een Copa glas
  • Schenk limoncello, prosecco en bruiswater tot net onder de rand erbij
  • Roer even door met een lepel of roerstaafje
  • Garneer met munt en een schijfje citroen

Limoncello Spritz,
het ultieme zomerdrankje

Geniet van de zomerse smaak van Limoncello Spritz

Waan je in de zonovergoten straten van Zuid-Italië en ontdek Limoncello Spritz: de verfrissing die je in zomerse sferen brengt. Deze sprankelende cocktail stamt uit pittoreske Italiaanse kustplaatsjes, waar de lokale bevolking al eeuwenlang de smaak van rijpe citroenen vangt in wereldberoemde limoncello.

Waarom de Limoncello Spritz zo lekker is? Deze cocktail betovert je smaakpapillen met een perfecte balans tussen de frisse zoetheid van limoncello, bruisend mineraalwater en een vleugje prosecco. Het resultaat? Een explosie van smaken die je met elke slok dichter bij de Italiaanse kustlijn brengt.

Wat deze cocktail nog aantrekkelijker maakt? Limoncello Spritz is ontzettend makkelijk zelf te maken. Met een paar ingrediënten zet je deze verrukkelijke cocktail snel op tafel. Meng limoncello en prosecco met een scheutje bruisend mineraalwater. Voeg ijs en een schijfje citroen toe voor een extra frisse touch. 

Proef de geschiedenis, geniet van de smaak en deel de eenvoud: Limoncello Spritz, de ultieme zomerse verwennerij!

Cocktail recepten voor limoncello, arancello en bloedarancello

Meer recepten met limoncello

Smaakt de Limoncello Spritz cocktail naar meer? Geen probleem, Achterhoekse Limoncello zit barstensvol lekkere cocktailrecepten. Klik op de links en ontdek nog veel meer recepten voor cocktails:

Bestel vandaag nog Achterhoekse Limoncello

Van Aalten tot Zutphen en van 's-Heerenberg tot Winterswijk. In heel de Achterhoek vind je ons.

Benieuwd waar we bij jou om de hoek staan? Bekijk onze verkooplocaties en zie waar je Achterhoekse Limoncello kan proeven en kopen.

Of bestel eenvoudig in onze webshop: