Prijs

Oerend Oranje beste arancello van de wereld

4 mei 2023

Oerend Oranje arancello bij kasteel 's Heerenberg

De ambachtelijke arancello van Achterhoekse Limoncello is uitgeroepen tot de beste sinaasappellikeur van de wereld tijdens de grootste drankenwedstrijd ter wereld, de International Wine & Spirit Competition (IWSC). De jury is lovend over Oerend Oranje: “De likeur is jammie en rijk in de neus. Frisse citrustonen worden afgewisseld met zuivere, pittige topnoten. De textuur is rond en peperig fris.”

’s Werelds beste arancello komt uit de Achterhoek

Opa Keup Derksen (84) maakt de heerlijk stroperige prijswinnende arancello samen met kleinzoon Joris gewoon in zijn schuur in de Achterhoek. Hier wordt ook de lekkere limoncello Geale Goud ambachtelijk gemaakt. Deze likeur van Achterhoekse Limoncello viel tevens in de prijzen op de IWSC. Zowel de arancello als de limoncello komen van onbespoten biologische citrusvruchten uit Zuid-Italië.

“Het is super dat we bij onze eerste deelname direct twee prijzen winnen”, zegt Joris van Londen trots. De smaakmaker van Achterhoekse Limoncello is over de uitverkiezing van de Oerend Oranje helemaal enthousiast: “We zijn pas kort bezig met ambachtelijke likeuren. Het is een geweldig dat we nu al de best beoordeelde arancello van de wereld maken.”

Arancello Oerend Oranje schittert in de Champions League

Samen met Roel Tomassen is Joris op Koningsdag 2021 gestart met Achterhoekse Limoncello. Roel is de reuringmaker van de twee. “Dit is een beloning voor ons team”, zegt hij. “De competitie van IWSC is de Champions League van de likeurenwereld. Het allerhoogste niveau dus. Val je daar in de prijzen, dan zegt dat zeker iets over de kwaliteit van je likeuren. Geen enkele arancello heeft hoger gescoord dan onze Oerend Oranje.”

Proef zelf de lekkerste arancello van de wereld

De likeuren Geale Goud en Oerend Oranje zorgen voor heerlijke geluksmomenten met vrienden en familie. Loopt het water je ook al in de mond? ’s Werelds beste arancello of de overheerlijke limoncello haal je eenvoudig in huis. Bestel snel in de webshop.  

Bestel je een sixpack? Dan profiteer je van 10% korting. Wil je je belevenis helemaal compleet maken? Bestel dan ook de Achterhoekse Limoncello borrelglaasjes. Proost samen en geniet van het leven.

Wil je meer zien over de uitverkiezing?

Kijk dan het televisiedebuut van opa Keup. Hij verscheen vlak na de uitverkiezing voor de camera en verklapte hoe je de goede limoncello en arancello maakt. Benieuwd naar zijn geheim? Bekijk de gouden tip van opa.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello