Nieuw

Rossige Rooie nieuwste likeur uit de Achterhoek

27 oktober 2023

Fles Rossige Rooie limoncello met borrelglaasjes

Rossige Rooie is de likeursensatie van 2023 van Achterhoekse Limoncello. Deze gelimiteerde bloedarancello wordt gemaakt van de beste bloedsinaasappels uit Sicilië. Daar waar ook de citroenen en sinaasappels voor de limoncello en arancello vandaan komen. De Moro bloedsinaasappel heeft een heel specifieke smaak: intens zoet, met een vleugje bitter en zuur.

Kwalitatief goede likeur

Ook de bloedarancello komt handgemaakt uit opa’s schuur. In totaal zijn er afgelopen voorjaar 1.750 onbespoten biologische bloedsinaasappels met de hand geschild. Daar zijn 1.428 flessen uit geproduceerd. Rossige Rooie is een pikant friszuur likeur van 29%. 

Opa Keup heeft de flessen Rossige Rooie gevuld met een zelf ontwikkelde vulmachine. Daarmee worden 100 flessen per uur gevuld. Ook het proces van het plaatsen van doppen op de flessen is verbeterd met een speciale doppenmachine. “Belangrijk is dat wij de machines ontzettend goed schoonhouden en desinfecteren”, zegt opa Keup met klem. “Als het productieproces niet goed verkoopt, dan word ik foxwild.” 

Vader Rob kreeg veel enthousiaste reacties bij het rondbrengen van de Rossige Rooie: “Ze vinden de fles er echt uitspringen. Ik geef slijterijen en horecagelegenheden altijd de tip mee om de voorraad flessen zoveel mogelijk in het donker te bewaren, zodat de prachtige kleur niet lichter wordt.”

What’s in a name

Roel: “Naast onze Geale Goud en Oerend Oranje moest de limited edition bloedsinaasappel natuurlijk ook een sprekende en passende naam krijgen. Tijdens een avondje brainstormen probeerde ik een pakkende combinatie te vinden vanuit het dieprode vruchtvlees van de Moro. Ik keek mijn vriendin aan die prachtig rossig haar heeft en opeens wist ik het: Rossige Rooie is de naam.”

Mis niks

Wil jij niet naast een nieuwe voorraad heerlijke Rossige Rooie grijpen? Of te laat ontdekken welke andere unieke limited editions Achterhoekse Limoncello gaat produceren? Meld je onderaan deze blog aan voor onze nieuwsbrief en krijg exclusieve updates.  

Inspiratie nodig?

Sla het recept voor de Bloody Mimosa vast op, zodat je deze verrukkelijke cocktail kan maken zodra de Rossige Rooie weer verkrijgbaar is. Bekijk de bloedarancello cocktail recepten.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello