Mijlpaal

25.000 flessen gebotteld in 2 jaar

20 december 2023

Opa bij de limoncello vul en dopmachine

In 2023 bereikte Achterhoekse Limoncello een mooie mijlpaal. In krap 2 jaar tijd hebben wij al meer dan 25.000 flessen Achterhoekse Limoncello ambachtelijk gemaakt en gebotteld. Dat zijn 10 batches Gaele Goud, 4 batches Oerend Oranje en 1 batch Rossige Rooie. Die laatste is een limited edition likeur van de Moro bloedsinaasappel uit Sicilië. De bijna 1500 flessen daarvan waren in een paar maanden uitverkocht. 

Handigheidjes bij bottelen

Het vullen van de flessen doet smaakmaker Joris samen met zijn opa Keup. Opa doet nog veel meer: hij maakt met een goede vriend van de jeu de boulesbaan handige apparaten voor in de productiehal. Daarmee laat hij het vullen en doppen van de flessen sneller en beter verlopen. Zo heeft hij een flessendopmachine ontwikkeld. Daardoor gaat de kurk vanzelf op de fles. 

Ook heeft Keup een vulmachine gemaakt. Die vult twee flessen tegelijkertijd tot op de millimeter nauwkeurig. De 84-jarige Handige Harry is trots op de gemaakte stappen. “Waar we op de oude manier met een vulpijpje aangesloten op een vat limoncello 40 flessen per uur konden vullen, vullen we nu 100 flessen per uur”, zegt opa. “Dat is wel zo prettig als op een productiedag zo’n 750 flessen worden gebotteld.”

Schoon werken zorgt voor kwaliteit 

Waar ook goed op wordt gelet, is schoon werken. “Dat is een ontzettend belangrijk onderdeel van ons productieproces”, vertelt Keup. “Schoon werken draagt bij aan de hoge kwaliteit limoncello’s die wij afleveren aan particulieren, horeca en slijterijen. Alle machines waarmee we werken, halen we uit elkaar na gebruik. Om grondig schoon te maken en te desinfecteren.”

Achterhoekse Limoncello borrelglas

Heb jij één van de 25.000 flessen limoncello of arancello van Achterhoekse Limoncello in huis? Serveer je favoriete likeur in bijpassende borrelglaasjes. En je weet het: voor de beste smaaksensatie leg je de glaasjes even kort in de vriezer.

Limoncello in een pakket op maat

Eind 2023 pakten we opnieuw uit met relatiegeschenken. Voor diverse bedrijven stelden we lekkere pakketten samen. Was je te laat voor het kerstpakket? Geen nood: op andere momenten verzorgen wij ook een relatiegeschenkenpakket op maat! Denk aan Valentijn, de start van de lente, het begin van de zomervakantie en een verjaardag of jubileum. 

Meer weten?

Neem gerust contact op. Mail naar info@achterhoekselimoncello.nl of bel Joris op 06 53 90 09 85.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello