Achterhoekse_Limonello_Beeld_05

 Alles over limoncello

maken, bestellen en genieten!

Wil jij de lekkerste limoncello kopen van Nederland? Die limoncello maken wij gewoon in de Achterhoek. Ontdek alles wat je wil weten over limoncello en probeer de lekkerste limoncello recepten. Bestel onze prijswinnende limoncello in de webshop en proost met vrienden en familie op het leven.

Fles limoncello en arancello

Wat is limoncello?

En waar komt het vandaan?

Limoncello is een likeur gemaakt van citroenschillen, alcohol en suiker. Van oorsprong komt limoncello uit Zuid-Italië, maar inmiddels is limoncello ook in Nederland een zeer populair drankje. Wij snappen dat! In de Achterhoek maken wij sinds 2021 ambachtelijke limoncello op Italiaanse wijze. Met de hulp van familie en vrienden onstaat de puurste en zachtste limoncello van Nederland.

Puur en stroperig zacht

Exclusieve smaak

Limoncello smaakt fris, zuur en zoet tegelijk. Onze limoncello is volledig puur. In de Achterhoek gebruiken wij alleen onbespoten biologische citroenen uit Sicilië. Daar voegen we passie en een beetje boerenverstand aan toe. Meer niet. Achterhoekse limoncello bevat dus geen smaakversterkers of chemische toevoegingen. Dat is helemaal niet nodig: de heerlijke Italiaanse citroenen bepalen de smaak en de geur.

Prijswinnende limoncello in Nederland

Daar zijn we best trots op!

Nederlandse limoncellomakers winnen internationale prijzen. Achterhoekse Limoncello ook! Wij vielen in 2023 in de prijzen bij de International Wine & Spirit Competition (IWSC). Dat terwijl we nog maar kort bezig zijn met ambachtelijke likeuren maken. Je begrijpt dat we daar dus best een beetje trots op.

Waarom Achterhoekse Limoncello prijswinnend is?

  • Het is 100% ambachtelijk gemaakt
  • Het is puur, onbespoten, biologisch en duurzaam
  • Het traditionele recept zorgt voor super frisse smaken

Vier het leven en geniet met limoncello

Maak je dag mooier met een borrel of cocktail

Limoncello kun je op verschillende momenten en manieren drinken.

Heb je net lekker getafeld met vrienden of familie? Limoncello is een perfect digestief. Eindig je lunch of diner met een glaasje ijskoude Achterhoekse limoncello. Je opgeblazen gevoel verdwijnt meteen!

Wil je limoncello juist als aperitief te drinken? Mix je limoncello dan eens met prosecco en proost op een fijn samenzijn. Voor een feestelijke borrel mix je limoncello tot een overheerlijke cocktail. Het maakt je middag, avond of nacht nét wat onvergetelijker.

Bekijk onze limoncello recepten en laat vooral even weten wat jouw favoriet is!

 Zelf limoncello maken 

Hoe moet je dat doen?

Je kunt natuurlijk thuis zelf je eigen limoncello maken. Op internet zijn vele recepten te vinden. Ook op onze site staat een handig stappenplan. Je hebt nodig: citroenen, alcohol, suiker en water. En verder een dunschiller, weckpot en een portie geduld.

Na het maken van de limoncello duurt het een paar weken voor je zelfgemaakte limoncello klaar is. Wil je niet weken wachten op je eigen limoncello? Bestel voor je zelf limoncello thuis gaat maken eerst onze prijswinnende Achterhoekse Limoncello. Geniet ervan tijdens het wachten op je homemade limoncello.

 Wil je een keer je eigen limoncello maken onder onze professionele begeleiding? Boek dan eens onze workshop limoncello maken!

 Limoncello recepten 

Drink je het puur of in de mix

Naast puur drinken, kun je limoncello prima mixen tot een lekkere cocktail. Denk aan een Limoncello Spritz, Arancello Spritz of Scroppino. Ook kun je limoncello verwerken in een taart, cheesecake, tiramisu en crêpes. Wist je dat je ook kunt koken met limoncello? De heerlijke citroensmaak is perfect te verwerken in een pastagerecht.

Heb jij een smakelijk recept gemaakt met onze Achterhoekse Limoncello? Deel je recept en foto's en laat anderen meegenieten van je kookkunsten.

Fan van limoncello? Koop eenoudig onze likeuren

Drink Achterhoekse Limoncello puur of in de mix

Ben je net als wij fan van limoncello? Bestel vandaag nog eenvoudig onze ambachtelijk gemaakte Achterhoekse Limoncello. Ontdek in de webshop al onze likeuren. Naast limoncello kun je er ook onze prijswinnende arancello en limited editions bestellen.

Oja, je kunt in de Achterhoek en zelfs daarbuiten ook van onze likeuren genieten in verschillende horeca of kopen bij slijters. Check de verkooplocaties.


Bestel limoncello 

Geef een verfrissende likeur cadeau voor jezelf of een ander

Bestel onze ambachtelijke en prijswinnende limoncello eenvoudig via onze webshop.

Woon je in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek of Zevenaar? Dan maken we het nog leuker! Voor maar 1 euro krijg je de beste Achterhoekse Limoncello gewoon thuisbezorgd.

Woon je in de rest van Nederland? Dan geldt: vandaag besteld, is morgen verzonden.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Op de hoogte blijven van nieuwe cocktail recepten, geen enkele special edition missen of ontdekken waar in Nederland je van onze limoncello kan genieten? Schrijf je in voor onze updates!