Cocktail recepten achterhoekse Limoncello

Cocktail
recepten

Achterhoekse Limoncello cocktails

Maak zelf heel simpel de allerlekkerste limoncello cocktail met Achterhoekse Limoncello. Van de Limoncello Spritz en Limonsecco tot de Scroppino. En van de Arancello Spritz tot de Arancello Tonic. Ga je voor cocktails met limoncello of verras je met cocktails van arancello? Klik snel op je favoriete likeur en scoor punten met je zelfgemaakte cocktails bij familie en vrienden!

Arancello Spritz cocktail achterhoekse limoncello
Proosten cocktails achterhoekse limoncello

Limoncello cocktail

Maak zelf in een handomdraai een limoncello cocktail. Achterhoekse Limoncello heeft een top 3 limoncello recepten die je niet mag missen. Benieuwd hoe je zelf de Limoncello Spritz, Limonsecco en Scroppino maakt?

Arancello cocktail

Wist je dat je met arancello makkelijk heerlijke cocktails maakt? Zoals de Arancello Spritz, het zusje van de Limoncello Spritz. De cocktail lijkt op de Aperol Spritz, maar is minder bitter en veel frisser. Benieuwd naar het recept?

Limoncello Arancello cocktail achterhoekse limoncello

Limoncello kopen

Geen trek in 3 weken limoncello maken? Achterhoekse Limoncello helpt je uit de brand! Limoncello kopen kan makkelijk en meteen in onze webshop. Naast limoncello bestellen kun je ook kiezen voor arancello, een sixpack kortingsdeal en kekke likeur borrelglaasjes. Waarvoor ga jij?

Zelf limoncello maken

Naast je eigen limoncello cocktail mixen kun je ook zelf limoncello maken. Wil je net als smaakmaker Joris en zijn opa genieten van ambachtelijk gemaakte limoncello? Je hebt alleen maar 7 onbespoten citroenen, 1 liter pure alcohol, 1 liter water, 800 gram suiker en een flinke portie geduld nodig. Doorloop deze stappen voor je eigen huisgemaakte limoncello:

  1. Was de onbespoten citroenen goed schoon en droog ze af
  2. Schil de citroenen zo dun mogelijk. Neem zo min mogelijk wit van de citroenen mee, want dat maakt de limoncello bitter van smaak en dat wil je niet
  3. Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de pure alcohol erbij
  4. Dek de weckpot af. Zet de pot zo’n 3 weken op een koele en donkere plek
  5. Breng daarna water met suiker in een pannetje roerend aan de kook. Laat het suikerwater afkoelen
  6. Voeg het suikerwater toe aan de citroenschillen en alcohol
  7. Zeef en schenk de limoncello in de fles(sen). Zet de limoncello nog zeker een week op een koele en donkere plek. Je huisgemaakte limoncello is op smaak en klaar
Arancello cocktail achterhoekse limoncello
Limoncello spritz cocktail achterhoekse limoncello

Serveer je limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer. Salute!

Achterhoekse Limoncello kopen in de buurt

In de Achterhoek zijn we altijd dichtbij! En soms ook buiten de regio.

Achterhoekse_Limonello_Beeld_15
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello