Cocktail recepten achterhoekse Limoncello

Cocktail
recepten

 Recepten voor de lekkerste Achterhoekse Limoncello cocktails

Maak met onze recepten zelf heel simpel de allerlekkerste limoncello cocktails met de ambachtelijke Achterhoekse Limoncello. Kies voor een Limoncello Spritz, een Limonsecco of een Scroppino. Of maak je liever een cocktail met onze prijswinnende Arancello? Ga dan voor de Arancello Spritz of de Arancello Tonic.  

Welke cocktail je ook kiest, verras vrienden en familie op een overheerlijke ervaring. Ga snel naar je favoriete limoncello of arancello recept en scoor punten met je zelfgemaakte cocktails bij familie en vrienden!

Arancello Spritz cocktail achterhoekse limoncello
Proosten cocktails achterhoekse limoncello

 Limoncello cocktails 

Maak zelf in een handomdraai een frisse limoncello cocktail. Achterhoekse Limoncello bied je een top 3 limoncello recepten die je niet mag missen. Benieuwd hoe je zelf de Limoncello Spritz, Limonsecco en Scroppino maakt? Wij laten je in korte, handige video's binnen een minuut precies zien hoe je deze cocktails met limoncello maakt. Klik, kies  en geniet!

Arancello cocktail

Wist je dat je ook met arancello eenvoudig de heerlijkste cocktails maakt? Ze zijn wat minder bekend, maar des te meer bijzonder. Zoals de Arancello Spritz, het zusje van de Limoncello Spritz. Deze cocktail lijkt op de Aperol Spritz, maar is een stuk minder bitter en veel frisser van smaak. Benieuwd naar het recept? Ook hier helpen je met handige video’s.  Probeer het snel uit!

Limoncello Arancello cocktail achterhoekse limoncello

Limoncello kopen

Je kunt natuurlijk thuis self made limoncello maken om daar vervolgens de limoncello cocktails mee te maken. We bieden je hieronder een kijkje in hoe wij dat doen. Máár als je zelf limoncello maakt, heb je een paar weken geduld nodig voor je je zelfgemaakte limoncello kunt drinken. Wil je liever niet weken wachten, maar snel genieten van de lekkerste limoncello cocktails?

Achterhoekse Limoncello helpt je graag uit de brand! Limoncello kopen kan direct en makkelijk in onze webshop. Je krijgt onze ambachtelijk gemaakte limoncello dan snel gewoon thuisbezorgd. Wij maken misschien wel de beste limoncello van Nederland, omdat we naast biologische producten een beetje boerenverstand toevoegen. Dat in combinatie met ons geheime recept, zorgt voor de kenmerkende stroperige smaak van Achterhoekse limoncello.

Naast limoncello bestellen, kun je ook kiezen voor arancello, een sixpack kortingsdeal en kekke likeur borrelglaasjes. Waarvoor ga jij?

Zelf limoncello maken

Naast je eigen limoncello cocktail mixen, kun je ook zelf limoncello maken. Wil je net als smaakmaker Joris en zijn opa genieten van ambachtelijk gemaakte limoncello? Je hebt alleen maar 7 onbespoten citroenen, 1 liter pure alcohol, 1 liter water, 800 gram suiker en een flink portie geduld nodig. Doorloop deze stappen voor je eigen huisgemaakte limoncello:

  1. Was de onbespoten citroenen goed schoon en droog ze af
  2. Schil de citroenen zo dun mogelijk. Neem zo min mogelijk wit van de citroenen mee, want dat maakt de limoncello bitter van smaak en dat wil je niet
  3. Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de pure alcohol erbij
  4. Dek de weckpot af. Zet de pot zo’n 3 weken op een koele en donkere plek
  5. Breng daarna water met suiker in een pannetje roerend aan de kook. Laat het suikerwater afkoelen
  6. Voeg het suikerwater toe aan de citroenschillen en alcohol
  7. Zeef en schenk de limoncello in de fles(sen). Zet de limoncello nog zeker een week op een koele en donkere plek.

Je huisgemaakte limoncello is nu op smaak en klaar. Serveer je limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer. Salute!

Arancello cocktail achterhoekse limoncello
Limoncello spritz cocktail achterhoekse limoncello

 Achterhoekse Limoncello kopen bij jou in de buurt 

Bestel onze ambachtelijke en prijswinnende limoncello eenvoudig via onze webshop.

Woon je in de gemeenten Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek of Zevenaar? Dan maken we het nog leuker! Voor maar 1 euro krijg je de beste Achterhoekse Limoncello gewoon thuisbezorgd.

Woon je in de rest van Nederland? Dan geldt: vandaag besteld, is morgen verzonden.

AchterhoeksTwee flessen achterhoekse limoncello
Meld je aan voor de nieuwsbrief en mis niks van Achterhoekse Limoncello